Rundvlees

We verkopen 4 verschillende soorten rundvlees in onze hoevewinkel.    

Belgisch Witblauw

Deze stieren groeien heel snel waardoor het vlees heel mals en fijn van smaak is. Door die snelle groei zit er ook heel weinig vet in de spieren, wat resulteert in mager vlees.

Limousin

Doordat deze stieren in de zomer in het Silsombos grazen en met ruwvoer gevoederd worden, groeien deze trager dan de Belgisch Witblauwe stieren. Hierdoor komt er meer vet tussen de spieren te zitten. Dat vet smelt weg bij het bakken en geeft een sterkere smaak aan het vlees. Het vlees is ook donkerder van kleur. Een aanrader voor de "echte vleeseter".

Kalfsvlees

Kalfsvlees is vlees van onze jongste dieren. De stierenkalveren zijn maximaal 8 maanden oud, hierdoor heeft hun vlees een zeer zachte smaak en is het mals, sappig en blank van kleur. Omdat jonge dieren relatief minder bindweefsel hebben is het zeer licht verteerbaar.
 
 
Roccavlees is vlees afkomstig van de melkkoeien van Roccafarm, het melkveebedrijf van Raf zijn broer Ivo. Krachtig, mooi dooraderd en donker vlees van Jersey koeien.
--> Tijdelijk niet beschikbaar
 
 

Vers vlees          Diepgevroren vlees          Voordeelpakketten