Diepgevroren vlees

Na de verkoop van het verse vlees, wordt het niet verkochte vlees diepgevroren. Op die manier gaat er niets verloren en moeten we geen vlees weggoien.

Het vlees krijgt dan een extra etiket met de diepgevroren houdbaarheidsdatum en gaat dan de diepvrieskamer in. De kamer met geforceerde koeling kan grote hoeveelheden vlees op korte tijd diepvriezen. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van het vlees goed bewaard blijft. Hoe sneller het vlees wordt ingevroren, hoe beter. Op die manier worden de spiercellen niet beschadigd door de vorming van ijskristallen en blijft al het vocht in het vlees. Als u dan het vlees op een goede manier ontdooit, gaat u geen enkel verschil proeven met vers vlees. 

Hoe ontdooi ik het best diepgevroren vlees?
  • Leg het vlees in de verpakking 12u op voorhand in de koelkast bij max. 7°C.
  • Indien u vergeet het vlees in de koelkast te plaatsen, kan u het vlees ook snel ontdooien op volgende manier. Laat het vlees in de verpakking en plaats het in een kom of in de lavabo gevuld met koud water. Worsten zijn op ong. 10 min ontdooid, een dikke steak heeft ong. 20 – 30 minuten nodig.
  • Ontdooien in de microgolfoven veroorzaakt een groot kwaliteitsverlies van het vlees !
  • Bij puur vlees ( dus o.a. biefstuk, rosbief, entrecôte, filet pur, kotelet)  laat u het vlees best even op kamertemperatuur komen voordat u het gaat bakken.